Schijndel bruist!

In het hart van de Brabantse Meierij liggen de dorpen Schijndel en Wijbosch. In deze twee dorpen, die samen de gemeente Schijndel vormen, wonen zo'n 23.000 mensen. Schijndel heeft een rijke historie, waar de zogenaamde 'drie K-s' een belangrijke rol in speelden: klompen, kaarsen en kousen. Maar tegenwoordig is Schijndel veel meer dan dat!

Hier vind je vernieuwende architectuur, volop groen en de beste feestjes. Neem bijvoorbeeld de Glazen Boerderij, waarvoor mensen van heinde en verre komen om hem in het echt te zien. De prachtige natuur waar Schijndel door omringd wordt is ideaal voor een ontspannen run op de zondagochtend en aan feestjes is al helemaal geen gebrek in Schijndel. Zegt Paaspop je iets? Deze festivalopener trekt meer dan 60.000 bezoekers. En alsof dat nog niet genoeg is, valt er in Schijndel nog veel meer te beleven! 

Hier ontmoeten 's-Hertogenbosch en Eindhoven elkaar

Vanaf 2017 hoort Schijndel bij de fusiegemeente Meierijstad. Samen met Sint-Oedenrode en Veghel is er voldoende werkgelegenheid dichtbij huis. Is je werk wat verder weg? Geen enkel probleem. Schijndel is met de auto via meerdere wegen te bereiken. Het dorp ligt aan de provinciale wegen N617, N618, N622 en N279. De A50 ligt op slechts tien minuten afstand en binnen vijftien minuten rijdt u ook op de A2.

Schijndel ligt tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Een ideale uitvalsbasis om te wonen. Zo ben je vanuit Schijndel snel midden in de stad, maar kun je ook genieten van de rust wanneer je even geen zin hebt in de drukte. Het historische 's-Hertogenbosch en moderne Eindhoven hebben een hele andere sfeer. Gelukkig hoef je niet te kiezen als je in Schijndel bent. Allebei de steden liggen namelijk binnen handbereik. 

Wonen tussen het groen

In De Beukenhof is het geweldig wonen. Op deze plek ontmoeten het verleden, heden en toekomst elkaar. Met de bestaande kerk, authentieke pastoriewoning en drie oude beukenbomen heeft het plan volop karakter. Perfect voor degene die op zoek is naar een frisse en eigentijds woning waar verrassende elementen ervoor zorgen dat dit 'thuis' wordt.  

Heb je er genoeg van om binnen te zitten? Dan ben je vanuit De Beukenhof binnen no-time in het Wijboschbroek. Dit prachtige natuurgebied heeft van alles te bieden. Heerlijk tot rust komen tijdens een lange wandeling, jezelf na een lange werkdag weer even opladen door een flink stuk te rennen of juist een flink stuk mountainbiken terwijl de eerste zonnestralen te zien zijn? In het Wijboschbroek leef je je helemaal uit.

Get the party started!

In Schijndel hoef je je zich geen moment te vervelen. Denk je dat dit komt omdat steden zoals ’s-Hertogenbosch en Eindhoven om de hoek liggen? Dan heb je het mis. In Schijndel worden namelijk ook volop evenementen georganiseerd. Naast jaarlijks terugkerende festivals zoals Paaspop, 1Ander Festival en Pleinpop worden er ook volop andere evenementen georganiseerd. Voor ieder wat wils dus!

Ben je het feesten beu? Ook dan is er in Schijndel nog volop te beleven. Het centrum van Schijndel heeft een gevarieerd winkelaanbod en zijn er volop terrasjes en eetgelegenheden. Mocht je in Schijndel niet genoeg kunnen shoppen, dan moet je kiezen tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Schijndel ligt tussen deze twee steden in, dus hier kan iedere shopsessie ongestoord voortgezet worden! Natuurlijk zijn deze bourgondische Brabantse steden ook een perfecte uitvalsbasis voor allerlei andere bezigheden. 

Natuurlijk wordt er in Schijndel ieder jaar carnaval gevierd. Met een grote tent midden op de markt is het één groot feest waar iedereen geniet van de optocht en de laatste carnavalshits. Geen fan van carnaval? Maak je dan geen zorgen! De markt is het centrale punt voor een hoop andere leuke evenementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een supergrote ijsbaan (inclusief gezellig café) of een paar kuub zand tijdens Schijndel aan Zee in de zomer?