Project De Beukenhof

In de voormalig Servatiuskerk van Wijbosch worden prachtige woningen gecreëerd onder de naam 'Beukenhof'. In dit project staan de kerk en pastoriewoning centraal in de ontwikkeling van het gebied. Belangrijker zijn misschien nog wel de drie 'heilige' beukenbomen die een prominente plaats innemen in het te realiseren Beukenhof. Bij de voltooiing van het project is Wijbosch direct een volwassen hof met veel groen en weinig verkeer rijker.

De kerk

De kerk wordt getransformeerd naar 13 kerkwoningen. Drie woningen bestaan uit één laag, de negen andere woningen bestaan uit meerdere woonlagen. Tijdens de verbouwing zal het magistrale karakter van de kerk behouden blijven. Bewoners van de Beukenhof zullen de sfeer en het karakter van het gebouw beleven door prachtige elementen zoals bijvoorbeeld de glas in lood ramen.

Het Hof

'Het Hof' bestaat uit zeven patiowoningen. Omdat men hier standaard op de begane grond zal wonen, zijn de woningen uitermate geschikt voor senioren. Ook de zes rijwoningen, verdeeld in blokken van drie, spreken tot de verbeelding. Door de verkeersluwe omgeving kunnen jongen gezinnen hier onbekommerd hun gang gaan. Kinderen kunnen veilig spelen vanwege het gebrek aan doorgaande wegen.

De bouwmogelijkheden

De Beukenhof biedt echter nog meer mogelijkheden. Voor de vrijheidszoekers, die zelf willen (laten) bouwen, waren er mogelijkheden voor de koop van een bouwkavel. Maar ook een compleet afgebouwde, luxe, vrijstaande woning kon door ons verzorgd worden. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Warmte- en koelingssysteem

Alle woningen in de Beukenhof worden aangesloten op een collectief warmte- en koelingssysteem. Op deze manier wordt comfortabel en zorgeloos wonen gegarandeerd. 'Het Hof' en het ensemble van 'Kerk' en 'Patio' zullen, daar waar openbare ruimtes zijn, privaat worden onderhouden. Dit betekent dat er kwalitatief hoogwaardig onderhoud wordt gepleegd waardoor er altijd een verzorgde omgeving zal zijn. Zo beleeft u woongenot en veiligheid zonder dat u er omkijken naar heeft.